Προσαρμόζοντας του βραχίονες στο χέλυο

Αφού σημειώσουμε και ανοίξουμε διαμπερείς κυλινδρικές οπές διαμέτρου ενός εκατοστού στο κάτω μέρος του αντηχείου συμμετρικά ως προς τον κάθετο άξονα που περνά από το κέντρο του κελύφους και με διεύθυνση αυτή της προέκτασης των βραχιόνων, σημειώνουμε στους βραχίονες α. το τελικό σημείο της εισόδου του άκρου του κάθε βραχίονα στην αντίστοιχη οπή και β. το ακριβές τελικό σημείο εξόδου του στο άνω πλαϊνό μέρος του κελύφους.

Κατόπιν, αφαιρούμε υλικό στο κατώτατο τμήμα των βραχιόνων έτσι ώστε να εφαρμόσει με απόλυτη ακρίβεια στην οπή του κελύφους και παράλληλα δίδουμε κατάλληλη διεύθυνση στην πορεία εισόδου του στην οπή ώστε το άνω σημείο εξόδου του να βρεθεί στην ακριβή του θέση.

Χρειάζεται αρκετή προσοχή στην εργασία που πρέπει να γίνεται σταδιακά ώστε αφενός ο βραχίονας να προσαρμοστεί με ακρίβεια στην προσχεδιασμένη θέση του χωρίς να βρεθεί χαμηλότερα ή ψηλότερα καθώς κάτι τέτοιο θα επηρέαζε στο ενεργό μήκος των χορδών και αφετέρου οι δύο βραχίονες να προασαρμοστούν συμμετρικά τόσο ως προς τον οριζόντιο όσο και ως προς τον κάθετο άξονα εντός του κελύφους.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται η επιμελής εργασία των σπουδαστών προκειμένου να διασφαλίσουν την ενδεδειγμένη προσαρμογή των βραχιόνων εντός του χελύου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *